Fotografie de păsări
Aici este o intreaga tehnică de fotografiere în funcție de echipamentul de care dispuneți, fundalul și lumina existentă dar și modul în care se deplaseaza subiectul.
Exista două situații cu totul diferite. Dacă pasărea pe care doriți să o fotografiați nu se află în zbor ci staționează, atunci putem aborda fotografia ca pe o fotografie de portret. Dar lucrurile se schimbă complet atunci când pasarea pe care dorim să o fotografiem se deplasează cu o viteza de zbor care de multe ori pune în dificultate mulți fotografi amatori de imagini senzaționale.
Pentru subiectele care se deplasează cu viteza mai mare s-a inventat autofocusul. La autofocusul de pe Nikon dar și la multe alte camere de fotografiat există mai multe setări. Se folosesc cu succes obiective luminoase și se alege un punct de focalizare central care vă ajută mult în astfel de situații în care nimerirea focusului manual este aproape imposibilă întrucât nu aveți timp să focalizați pe modul manual. Există și autofocusul 3D care în general se utilizează atunci cand pasărea respectivă este pe un fundal continuu care nu poate păcăli sistemul de focus automat 3D al aparatului. Adică cerul senin. Dacă cerul este senin atunci autofocusul 3D urmarește “ținta” cu acuratete iar șansele de reusită sunt foarte mari. Bineințeles veti utiliza fotografierea in rafală pentru a putea să capturați cât mai multe cadre și apoi le veti selecta pe cele mai bune.
Despre profunzimea de camp aleasă și marimea diafragmei vom discuta la cursuri. În continuare vă invit să vizualizati câteva fotografii de păsari din portofoliul meu.